Verkiezingsactiviteiten officieel van start

13189_1227084973998383_4873403524217052961_nGisteren vond met een druk op de knop de officiële launch van de verkiezingsactiviteiten plaats in verband met de algemene verkiezingen met geheime stemming van mei 2015 in Suriname. Hierbij onthulden president Desi Bouterse en minister Edmund Leilis het verkiezingslogo en werd tevens de verkiezingsslogan bekend gemaakt. De verkiezingsslogan luidt “Wan sten, wan Sranan”. Ook vond de introductie van de officiële verkiezingswebsite (www.verkiezingen.sr) plaats. Vervolgens werd het officieel verkiezingslied gezongen. President Bouterse deed tijdens de officiële launch een beroep op het volk van Suriname om nationaal bindend gedrag te vertonen. De koestering van eenheid overstijgt volgens de president alle politieke en maatschappelijke verschillen. “Surinamers moeten een voorbeeldig volk blijven.” Deze opmerkingen maakte de president naar aanleiding van de op handen zijnde verkiezingen en het feit dat ‘elke burger’, zo stelt de president, ‘het recht heeft om te kiezen voor de partij die zij in staat acht Suriname naar grotere hoogten te kunnen brengen’. We moeten ons als kiezers volgens Bouterse kwijten van onze verantwoordelijkheid in gezamenlijk belang. De president was zeer tevreden over het feit dat alle activiteiten naar de verkiezingen toe volgens planning verlopen. De voorzitter van de Commissie Voorlichting Verkiezingen 2015, Sabietrie Gangapersad, kondigde ook nog aan dat er in mei volgend jaar een verkiezingsbeurs zal worden gehouden.

error: Kopiëren mag niet!