Surinamers in Nederland vieren ook Srefidensi Dey

Nederlanders van Surinaamse komaf en Surinamers in Nederland hebben ieder op hun eigen manier de 39-jarige viering van de republiek herdacht in Nederland. Bekende Nederlanders als Sylvana Simons, Roué Verveer en Murth Mossel twitteren over hun gevoelens bij de viering, aldus AD.NL.
Roué Verveer feliciteert iedereen die een binding heeft met het land. ‘Ik feliciteer de gehele Surinaamse bevolking over de hele wereld met de 39ste verjaardag van de Republiek Suriname.’ Verweer droeg een T-shirt met het nummer 39 erop gedrukt in de vlagkleuren van de Zuid-Amerikaanse staat. ‘Zie je die 39 op m’n T-shirt? Zo oud is Suriname geworden vandaag. Hiepiepiepiep!!’
Nederlandse overheersing
Sylvana Simons kijkt met heel andere ogen naar de ‘Srefidensi Dey’. ‘Vandaag viert Suriname 39 jaar bevrijding van de kolonist. 39 jaar… pas….’ Deze overheersing door Nederland duurde bijna 3 eeuwen. Cabaretier Murth Mossel wenste met een foto van de Surinaamse vlag alle Surinamers wereldwijd ‘wan switi Srefidensi Dey’.

error: Kopiëren mag niet!