Marinus Bee: Abop brengt boodschap in ‘eigen taal’ over

AC/Abop-assembleelid Marinus Bee zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) op een eigen manier of taal probeert om een boodschap aan haar achterban over te brengen. ‘Taalkennis speelt een belangrijke rol’, benadrukt Bee. De parlementariër reageert op de vele kritieken van vrouwenorganisaties die in de achterliggende periode Abop-ondervoorzitter Marinus Cambiel flink onder vuur hebben genomen. Cambiel deed de uitspraak dat vrouwen hun geslachtsdeel duur moeten verkopen. De Abop-topper deed de gewraakte uitspraak tijdens een bijeenkomst op Beekhuizen op 9 november. Daar deelde partijvoorzitter Ronnie Brunswijk ook aardig wat geld uit aan vrouwen en kinderen. Het Vrouwenparlement Forum (VPF) merkt op dat vrouwen gekeurd werden als vleeswaar voor ze geld ontvingen van Brunswijk. Dit zijn verfoeilijke daden. Volgens het VPF gaat het om een grove aantasting van de eerbaarheid van de vrouw.
Bee merkt op dat de partij alle kritieken serieus neemt en zeker naar de reactie van deze organisaties zal kijken. Hij is er zeker van dat de uitspraak van de ondervoorzitter in een verkeerd context bij de vrouwen is overgekomen, waardoor er een hele commotie is ontstaan. Cambiel staat volgens hem bekend als een man die zaken heel scherp overbrengt. Cambiel stelt dat vrouwen die hem bekritiseren de realiteit niet onder ogen willen zien. De politicus werkt bij het ministerie Sociale Zaken en Volkshuisvesting en ziet dagelijks ongeveer twintig vrouwen met kinderen van verschillende mannen naar het ministerie komen. ‘Voor wat beltegoed geven de vrouwen zich aan mannen’, stelt Cambiel. De volksvertegenwoordiger zegt dat de stelling van Cambiel nooit de bedoeling heeft gehad om denigrerend naar de vrouwen toe te zijn. Echter blijkt het soms wel nodig te zijn om wat advies over bepaalde zaken te geven, omdat vrouwen soms inderdaad niet goed op hun zaken letten, waardoor zij in een afhankelijke positie terechtkomen. Denigreren zou trouwens ook niet mogelijk zijn, gezien het feit dat de Abop de enige partij is die een vrouwelijke minister (Alice Amafo) in de regering heeft. Daarnaast staat de gele partij ook op de eerste plaats als het gaat om het plaatsen van vrouwen op leidinggevende posities. ‘De vrouwen vertoeven goed in de Abop’, aldus het DNA-lid.
FR

error: Kopiëren mag niet!