COL-voorzitter Blanker “Onderwijsbonden voorloper loonsverhoging”

“Wij houden er rekening mee dat de regering om bepaalde redenen de voorkeur geeft om alvast een loonsverhoging te geven aan onderwijsgevenden. Het hoofdbestuur van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) gunt het hen. Wij hebben eerder geen reactie gegeven omdat wij de onderhandelingspositie van de onderwijsbonden niet wilden verzwakken. Natuurlijk kijken wij nu halsreikend uit naar het moment waarop de primaire voorzieningen van andere landsdienaren aangepast wordt”. Aldus de eerste reactie van de voorzitter van de COL, Hugo Blanker. “ Het is niet verantwoord dit moment langer onnodig vooruit te schuiven “.
Met de invoering van Fiso was het punt bereikt dat er een verhouding is tussen de verschillende loongroepen. Om niet direct te veel geld in de economie te pompen kan voor de andere groepen ambtenaren een prioriteisindeling gemaakt worden.
De loonsverhoging aan de leerkrachten op dit moment hoeft gezien het extra geld dat in roulatie komt niet direct tot prijsstijging van goederen en diensten te leiden. Sinds de invoering van Fiso in 2008 is een algehele loonaanpassing voor de landsdienaren uitgebleven. De toekenning van de verhoging/aan- passing aan de onderwijzers doorbreekt de achterstand. De COL zal spoedig met haar achterban over deze positieve ontwikkeling beraden. Daarbij moet ook rekening gehouden worden dat de correcte toepassing van Fiso met verschillende diensten en functiegroepen nog afgerond moet worden.
Intussen verwacht de overkoelende organisatie dat uitvoering overeengekomen voorzieningen in de loonsfeer voor diensten en functiehouders, geen verdere stagnatie ondervinden
Persdienst COL

error: Kopiëren mag niet!