Bouterse decoreert Nederlandse oud-militair

Bouterse decoreert oud.2De Surinaamse president Desi Bouterse heeft maandag de Nederlandse oud-militair Ad van Wingerden benoemd tot Commandeur in de Ereorde van de Gele Ster met Zwaarden. Hij kreeg de hoge onderscheiding voor zijn inspanningen een monument op te richten voor omgekomen militairen van de Troepenmacht in Suriname (Tris).
De Tris was het Nederlandse leger dat vanaf de Tweede Wereldoorlog tot 1975 actief was in Suriname. Zowel Nederlandse als Surinaamse soldaten dienden in dat koloniale leger.
Van Wingerden werd samen met honderd eenentwintig voornamelijk Surinamers geëerd. De Nederlander kreeg de hoogste onderscheiding. De decoratieplechtigheid vond plaats aan de vooravond van de viering van 39 jaar Surinaamse onafhankelijkheid op 25 november.

error: Kopiëren mag niet!