Bewoonster Ajmerweg wacht al langer dan 5 maanden op OW

‘Medewerkers van het ministerie van Openbare Werken (OW) hebben zonder mijn medeweten enkele duikers voor mijn woning weggehaald en hebben die niet meer teruggeplaatst.’ Dit zegt een zeer bezorgde buurtbewoonster M. tegenover Dagblad Suriname. M. woont al enkele jaren aan de Ajmerweg nummer 139, een zijstraat van de Kwattaweg en zegt op zondag 15 juni bij thuisaankomst geconfronteerd te zijn met troep voor haar huis. Volgens M. waren zes manspersonen met zware machines op haar erf. Op navraag kreeg zij een onbeschofte mededeling van een vermoedelijk dronken medewerker dat zij toestemming van het ministerie hadden gehad om de duikers voor haar woning terstond te verwijderen. In totaal waren zes manspersonen op haar adres. Ondertussen wacht zij al langer dan vijf maanden op terugplaatsing van deze kokers. B., de zoon van M., zegt dat het heel afvoernetwerk van de buurt verkeerd is aangelegd. Zo zijn enkele duikers op sommige plaatsen te hoog geplaatst, waardoor dit ook voor de nodige problemen zorgt. Het gaat om kokers met een diameter van 40 centimeters. Volgens B. ligt de fout van de moeilijke afvoer niet bij de woning van zijn moeder, maar in de Lashkarweg, de weg die parallel met de Ajmerweg loopt. Een buurman zou de afvoer aan de kant van deze weg hebben afgesloten, waardoor deze dan via een ander perceel in de lozingen van de Ajmerweg terechtkomt. Het gaat om een leegstaand perceel naast de woning van M. De buurtbewoonster zegt dat het overtollige water ook een enorme stankoverlast heeft veroorzaakt.
B. legt uit dat de ressortraadsvoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Kwatta, F.A., de initiatiefnemer van dit project was. B. zegt ook dat F.A. niet het recht heeft om OW alles te laten doen wat hij wil. F.A. liet in eerste instantie via een tante van B. weten dat hij de situatie zou komen bekijken. Na te zijn weggebleven gaf hij achteraf aan dat M. niet over een vergunning beschikte om de duikers te laten plaatsen. Dit blijkt niet op waarheid te berusten, omdat M. als sinds 31 oktober 2006 over een vergunning beschikt. Op dit moment vermijdt F.A. alle contact met de benadeelden. Ook van het ministerie werden zij steeds van het kastje naar de muur gestuurd. B. zegt dat het hem gelukt is om een persoonlijk gesprek met minister Rabin Parmessar van OW te voeren. De bewindsman verzekerde hem dat het probleem zou worden opgelost. Echter kon Parmessar niet duidelijk aangeven wanneer dat zou gebeuren. De benadeelden doen daarom een beroep op de instanties om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.

error: Kopiëren mag niet!