Orde van Advocaten kiest deken en bestuur in december

De Surinaamse Orde van Advocaten kiest een nieuwe deken en bestuur in December.1Op zaterdag 13 december 2014 zal de Surinaamse Orde van Advocaten een nieuwe deken en een nieuw bestuur kiezen. Dit geeft Harish Monorath, de huidige deken van de orde, aan Dagblad Suriname te kennen. Tot dit besluit kwam de orde tijdens de laatst gehouden alv op 10 november, waarbij voor de eerste keer voldaan werd aan de criteria van het huishoudelijk reglement om te komen tot een alv. Eerder was deze alv uitgesteld vanwege gebrek aan quorum. De verkiezing zal plaatsvinden in Het Park. Het is nog niet bekend wie de kandidaten zijn. De deadline voor aanmelding is weliswaar gesteld op eind november. Indien kandidaten zich hebben aangemeld maar na screening door de verkiezingscommissie bevonden worden niet aan de vereisten te voldoen, kunnen zij bezwaar aantekenen bij de deken. Zij kunnen dan achteraf nog in de gelegenheid worden gesteld om bijvoorbeeld administratieve zaken in orde te maken zodat zij toch nog aan de criteria voldoen, zegt Monorath. Op de dag van de verkiezing zal ook de jaarafsluiting gevierd worden. Monorath geeft aan dat de uitnodigingen in hard copy en in persoon verzonden zullen worden.

error: Kopiëren mag niet!