Afdeling OPZ laat zaken liggen vanwege onderbezetting

De politiebaas Humphrey Tjin Liep Shie heeft op de persconferentie van vrijdag aangegeven dat er tegen veel politiemedewerkers tuchtmaatregelen zijn getroffen, waarbij enkelen buiten functie zijn gesteld. Het is de laatste tijd gebleken dat de politie vaker in opspraak is. Volgens een leidinggevende binnen het korps zit de afdeling Onderzoek Politionele Zaken (OPZ) overhoop met zaken die niet kunnen worden afgerond vanwege onderbezetting. “Dit is een heel gevaarlijke situatie en moet worden voorkomen dat door niet adequaat optreden er precedenten kunnen worden geschapen, waarbij dit bij andere politieambtenaren het gevoel c.q. de indruk kan wekken dat er niet wordt opgetreden, dus ik doe het ook”, stelt deze leidinggevende. Merkwaardig is dat zeker meer dan de helft van het personeel van de afdeling OPZ op de inspecteurs- of kaderopleiding zit. Hierdoor blijven zaken en dossiers maar opstapelen en er kan bovendien niet effectief en efficiënt opgetreden worden tegen de politiefunctionarissen die in de fout zijn gegaan. De bezorgde leidinggevende is van mening dat deze afdeling juist als voorbeeld moet dienen voor anderen vooral als het gaat om de aanpak van zaken.
Opvallend is dat de korpschef binnen een dag zeven wetsdienaren buiten functie heeft gesteld in twee afzonderlijke gevallen. Vijf van de mannen zijn in verband met diefstal c.q. verduistering van een goudwinningmachine op non-actief gesteld. De twee overige politiemannen zijn in een zaak aangemerkt als helers. De geruchten doen de ronden dat een zekere onderinspecteur W. heel binnenkort in verzekering zal worden gesteld ter zake mishandeling van zijn wederhelft, waarbij deze ernstige verwondingen heeft opgelopen.

error: Kopiëren mag niet!