Abop is optimistisch over mogelijk middenblok

ABOP is optimistisch over mogelijke middenblok.1AC/Abop-assembleelid Marinus Bee zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat er momenteel stemmen binnen de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) opgaan om als derde alternatieve combinatie de verkiezingen in te gaan. Momenteel staan de NDP, Palu en PDO in combinatieverband tegen de combinatie van 7 samenwerkende partijen (VHP, NPS, PL, BEP, KTPI, DA ’91 en SPA). De Abop wil er alles aan doen om groots en nog sterker uit te komen bij deze verkiezingen. De gele partij heeft daarom in de afgelopen periode een aantal gesprekken met verschillende organisaties gevoerd die niet bij de twee voornoemde combinaties zijn aangesloten. Als alles goed zit dan zal het congres van de partij in januari of februari een eindbesluit hiertoe nemen. Bee, die tevens voorzitter is van het partijcongres, zegt dat de regeringspartij in de afgelopen periode uitgegroeid is tot een nationale partij waarin een ieder belangstelling toont om samen te werken.
De ABOP gaat deze keer landelijk de verkiezingen in. De volksvertegenwoordiger bevestigt dat de Nieuw Suriname (NS)-parlementariërs Harish Monorath en Premdew Lachman ook betrokken zijn geweest bij deze gesprekken. Lachman heeft eerder ook aan deze krant gezegd dat 30.000 tot 40.000 Surinamers geen keus hebben. Mensen hunkeren volgens hem naar een middenblok. ‘Samenwerking met andere kleine en grote partijen is mogelijk, maar dat zullen we nog wel zien. Wij sluiten het samenwerken met grote partijcombinaties niet uit, maar dat zal afhangen van welke wending de politiek neemt. Er zijn nu drie grote blokken en niemand gaat een regering kunnen vormen. We gaan moeten samenwerken. Als middenblok zullen wij dan beslissen bij wie we ons aansluiten’, benadrukte de NS’er. NF/VHP-assembleelid Lekhram Soerdjan(VHP) en Soedeshchand Jairam (PVF) zouden volgens verkregen informatie ook trekkers zijn van deze samenwerking. De samenwerking met de Abop zal ervoor zorgen dat in verschillende niet-Abop-districten diverse zetels worden binnengehaald.
FR

error: Kopiëren mag niet!