Zeven politiemannen binnen een dag buiten functie gesteld

De korpschef Humphrey Tjin Liep Shie heeft vrijdag 21 november zeven politiefunctionarissen in twee afzonderlijke gevallen buiten functie gesteld in het belang van het verdere onderzoek. De vijf agenten, te weten A.A., R.T., R.R., R.A. en de buiten gewoon agent van politie M.S., zijn in verband met een diefstalzaak van een goudwinningsmachine op non-actief gesteld. In dit geval had de politie van post Peruan in het Lawa-gebied een goudwinningsmachine in beslag genomen. Uit het onderzoek blijkt dat de gendarmerie bevestigde dat het om een machine gaat die gestolen was op Frans-Guyanees grondgebied. Merkwaardig is dat deze machine, die goed was beveiligd, vlak onder de neus van de politie is ontvreemd. De korpschef heeft de politiemannen die pertinent ontkennen iets met de diefstal te maken te hebben, gesanctioneerd.
In het tweede geval zijn de onderinspecteur A.P. en een majoor van politie H.B. buiten functie gesteld. De recherche autoriteiten hebben op basis van een verklaring van de onlangs aangehouden verdachte Imraan R. alias Baccus, de woningen van de bovenvermelde politiemannen doorzocht. Daar is de politie gestuit op een hoeveelheid autobanden. De goederen zijn in beslag genomen en het tweetal is als verdachte gehoord. Na het verhoor werden zij heengezonden, maar zij werden wel gekenmerkt als te zijn ‘helers’. In het belang van het politieonderzoek zijn P. en M. ook buiten functie gesteld. De korpschef heeft de zeven buitenfunctiestellingen binnen een dag gepleegd. De politie is bezig de criminaliteit binnen het korps te bestrijden. De korpschef bevestigde later tijdens een persbriefing de buitenfunctiestellingen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!