Arrestant ontsnapt uit politiepost Santodorp

Een vrouw is zaterdag, kort na haar inverzekeringstelling, ontsnapt van politiepost Santodorp. De politie had in verband met een misdrijf 13 personen aangehouden, waaronder deze vrouw. Zij werden allemaal opgebracht en beurtelings voorgeleid ter zake openlijke geweldpleging. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de vrouw door de hulpofficier in verzekering gesteld, omdat zij ook een ruit had ingeslagen. Na haar voorgeleiding werd zij in de wachtruimte geplaatst om vervolgens overbracht te worden naar het vrouwencellenhuis te Geyersvlijt. Terwijl zij in de wachtruimte onder het toeziend oog van de politie was geplaatst, zag zij kans om zich onopgemerkt uit de voeten te maken. De politie die later de ontvluchting ontdekte, startte een zoekactie naar de ontsnapte verdachte. Het is niet duidelijk of de verdachte in de boeien was geslagen. Van de politie heeft Dagblad Suriname vernomen dat dit bureau niet voldoet aan de gestelde eisen. Er is geen wachtruimte voor arrestanten en ook geen beklaagdenbank.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!