Dc Samsoedien op schema met organisatie Srefidensie-viering

Zoals bekend vindt de viering van de onafhankelijkheid van de Republiek Suriname op 25 november dit jaar in het district Wanica plaats. De dc van Wanica, Roline Samsoedien, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat zij tot nu toe op schema is met betrekking tot de organisatie van de viering. “Wij zijn de infrastructuur aan het afronden. We zijn ook bezig om de voorbereidingen te treffen om de podia op te zetten”, gaf de dc aan. Elk jaar is er een defilé. De president heeft een commissie benoemd die bestaat uit de dc als voorzitter en vertegenwoordigers van de politie, de veiligheidsdienst van het kabinet en het Nationaal Leger en een protocolofficier. Er worden twee podia opgezet. Eén podium is op de Indira Gandhiweg in het centrum zelf en het andere podium in het Emile Brielestadion. De activiteiten, volksreceptie en afterparty zullen in het stadion worden gehouden. De parade is op de Indira Gandhiweg.
Er is een pre-Srefidensie-viering die begint op zaterdag 22 november om 09:30 uur in het ressort Saramaccapolder op het sportcomplex Bolo op de hoek van de Pandit Sitaldienweg en Leiding 9a met kinderspelen en sport. Zoals gewoonlijk beginnen de minuutschoten op 25 november om 06:00 uur in de ochtend. Om 12:00 uur vindt de opening van de markt te Lelydorp plaats. Om 15:00 uur is er een parachutespektakel. De parade en het defilé worden gehouden van 16:00 uur tot 18:00 uur. Uit veiligheidsoverwegingen wordt een aantal wegen afgesloten en het verkeer zal worden omgeleid. De weggebruikers die richting Zanderij opgaan, moeten de Martin Luther King, Meursweg en Kennedyweg gebruiken. De wegomlegging zal op de televisie en in de dagbladen worden vermeld. De wegafsluiting van de Indira Gandhiweg geschiedt vanaf de Braamshoopweg. Afsluitingspunten wordt bemenst met politiemannen en verkeersborden. Rondom het gebeuren zijn er 12 parkeergelegenheden. In een folder zijn alle parkeergelegenheden aangegeven. De plek waar de president zich gedurende de dag zal ophouden zal één maal 24 uur worden beveiligd, met dien verstaande dat het een autoloze omgeving zal worden.

error: Kopiëren mag niet!