Wangsabesari sleept verkavelaar en geldschieter voor het gerecht

Assembleelid Oesman Wangsabesari zegt aan Dagblad Suriname dat hij op het punt staat om de ondernemer R.K. en een geldschieter voor de groene tafel te brengen. Afgelopen maandag is in een lokaal dagblad een advertentie van een openbare verkoop verschenen, waarin staat aangegeven dat twee percelen, toebehorende aan de ‘Stichting Tro-Jour’, op 17 december geveild zullen worden. Wangsabesari is vertegenwoordiger van deze stichting. Volgens de parlementariër was hij zeer geschokt toen hij deze advertentie zag. Het dispuut zou rondom een lening gaan, die hij samen met R.K. bij een geldschieter had genomen.
‘Tro -Jour’ was is in die tijd bezig met het ontwikkelen van een paar projecten en besloot om R.K. als verkavelaar bij te betrekken. Zij besloten samen om een lening aan te gaan bij een geldschieter met de voorwaarde dat R.K. zijn gronden als dekking zou geven. Achteraf besloten de twee zakenpartners dat het terrein door ‘Tro-Jour’ zou worden opgekocht, terwijl R.K. ervoor moest zorgen dat de schulden afbetaald werden. Uiteindelijk heeft R.K. nagelaten om het perceel te leveren en heeft hij de geldschieter vrijgelaten om deze percelen op de veiling te gooien. De schuldeiser moest volgens Wangsabesari de schulden op R.K. verhalen. ‘Ik ben beetgenomen en ben flink benadeeld’, zegt een zeer teleurgestelde Wangsabesari.
Wangsabesari geeft aan dat het om een lening van Euro 60.000 gaat, waarvoor 6-7 kavels in onderpand waren gezet. Van deze lening moet nog maar Euro 10.000 worden afgelost en zijn nog twee percelen in onderpand. ‘Er is reeds een schikking getroffen in deze zaak en zou de openbare verkoop niet eens in de krant moeten verschijnen’, aldus Wangsabesari. De volksvertegenwoordiger eist een rectificatie van het desbetreffende advertentie. Dagblad Suriname nam ook contact op met de desbetreffende verkavelaar. R.K. zegt dat hij de percelen al aan de parlementariër heeft verkocht en zich niet meer met deze zaak bemoeit. Hij heeft afgelopen maandag nog met hem gesproken, waar nog overeenstemming is bereikt om meerdere percelen van R.K. op te kopen. De ondernemer zegt wel dat hij Wangsabesari afgelopen vrijdag voor het laatst bij de notaris heeft gezien. De volksvertegenwoordiger moet volgens hem zelf opdraaien voor de schuld.
Stichting Tro-Jour is geen onbekende stichting in de samenleving. Op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is in mei van dit jaar een schandaal ontstaan bij de gunning van een 3-tal werken in verband met een project ter waarde van SRD 650.000. In dit project moesten ruim 50 geselecteerde sportvelden opvulzand, brush cutters en doelpalen krijgen. Bij de gunning is de levering en verwerking van het opvulzand voor SRD 307.000 toegewezen aan Stichting Tro-Jour van DNA-lid Oesman Wangsabesari, die partijgenoot is van minister Ismanto Adna. Ten tijde van de gunning stond Tro-Jour niet bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken geregistreerd.
FR

error: Kopiëren mag niet!