Verdachte blijkt onbekend te zijn bij alle getuigen

Verschillende getuigen verklaarden gisteren in de rechtszaal dat zij de verdachte Giovanni D. niet herkennen. Volgens getuigen zouden zij de echte rover slechts van achteren hebben gezien, waardoor zij niet duidelijk kunnen aangeven of het inderdaad Giovanni was die het strafbare feit zou hebben gepleegd. De verdachte zou als chauffeur hebben gefungeerd bij de beroving van een supermarkt op 10 maart 2014. Volgens verklaringen van de getuigen, hoorden zij ineens het gegil van de winkeleigenares, waarna zij twee verdacht uitziende manspersonen, naar buiten zagen rennen. Zij stapten in een witgelakte Toyota Allion en reden weg. Een politieagente zette nog de achtervolging in, maar verloor het voertuig uit zicht. De verdachte ontkent iets met deze beroving te maken te hebben. Hij gaf wel aan dat hij die bewuste avond een taxirit voor zijn comparant Tigri moest rijden. Onderweg gaf Tigri aan dat hij bij de supermarkt moest stoppen. Hij schrok toen Tigri en een andere manspersoon terugrenden naar zijn voertuig. ‘Rij snel!’, schreeuwde Tigri. Giovanni reed met vaart weg naar de Franchepanestraat, waar zij een camerabox van de supermarkt weggooiden. Hierna begaven zij zich naar de Hermitage Mall, alwaar Giovanni SRD 175 van Tigri kreeg. De verdachte zegt dat hij het geld zag als vergoeding voor de taxirit. Volgens de verdachte zou een politieagente onnodig valse verklaringen in het proces-verbaal hebben neergepend. Tigri, die ook door de politie is aangehouden, heeft eerder verklaard dat Giovanni het brein was achter het hele plan. Daarnaast zou hij informatie hebben verschaft, zodat Tigri bij verschillende mensen, waaronder ook de neef van Giovanni, kon inbreken. Op 7 januari wordt deze zaak verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!