OS 1 Helena Christina vernoemd naar Hendrik Ahmadien Ishaak

aaZEKER OS 1 Hirlina Cristina genoemd naar Hendrik Ahmadien Ishaak. 1OS 1 Helena Christina heet vanaf 19 november 2014 OS Hendrik Ahmadien Ishaak. De heer Shabier Izaak, voorzitter van de Stichting Hindoestaanse Immigratie tevens neefje van Hendrik Ahmadien Ishaak, is heel blij met dit heugelijk feit. ‘Hendrik was een sociaal bewogen mens, hij was een man die wist wat hij deed’, zegt Shabier Ishaak. Bidjaipersad Soekhdew, een gewezen leerling van Hendrik tevens buurtbewoner, gaf aan dat Hendrik een heel lief mens was ‘Hem boos hebben wij nooit meegemaakt. Hij kon heel lief omgaan met alle leerlingen’, zegt Soekhdew. Waar de school vandaag de dag gelegen is, was vroeger een voetbalveld. Soekhdew gaf ook aan dat de school die naar Hendrik genoemd is door hem zelf is opgezet. Hij was de oprichter en hij heeft zelfs geholpen bij de bouw.
Hendrik Ishaak schreef ook toneelstukken, die volgens zijn gewezen leerlingen altijd bij de voorstelling uitverkocht waren. De organisatie van het gebeuren is heel snel van de grond gekomen. Ishaak was geboren op 19 november 1921. Vandaar dat er ook in haastige spoed besloten is om dit heugelijk feit op 19 november zelf te doen. De minister van Onderwijs werd vertegenwoordigd door de onderdirecteur van het ministerie, die tevens voorzitter is van de Commissie Naamgeving. De onderdirecteur gaf aan dat de school al duizenden personen heeft geleverd aan de maatschappij en stuurde hierbij ook een boodschap richting de familie om de naam van de familie, tegelijkertijd de naam van Hendrik Ahmadien Ishaak, hoog te behouden. Hendrik Ishaak heeft niet alleen in Wanica lessen verzorgd, maar heeft ook in Nickerie zijn krachten gegeven. De Commissie Naamgeving is benoemd door de minister van Onderwijs zelf.

error: Kopiëren mag niet!