Ook hulppolikliniek voor plantage Rust en Werk

Rashida Moesaheb die het RGD-bestuur vertegenwoordigde, ontvangt de sleutels van de hulppolikliniek
Rashida Moesaheb die het RGD-bestuur vertegenwoordigde, ontvangt de sleutels van de hulppolikliniek
Plantage Rust en Werk aan de rechteroever van de Commewijnerivier heeft sinds kort een goed functionerende hulppolikliniek van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD). VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing maakte samen met de ondernemer Roy Boedhoe het plan om de bestaande polikliniek, die in deplorabele staat verkeerde, te renoveren. Ook de ondernemers van de plantage hebben dit project ondersteund. De poli is eindelijk opgeleverd, nadat een jaar lang renovatiewerkzaamheden zijn verricht.
De sleutels van de polikliniek zijn ondertussen ook overgedragen aan de RGD tijdens een oriëntatiebezoek. De RGD is thans bezig voorbereidingen te treffen om de poli te bemannen en te voorzien van apparatuur. Voor Boedhoe is de oplevering van de kliniek een hoogtepunt in zijn leven, omdat Rust en Werk zijn geboorteplaats is. ‘Ik heb hier jaren doorgebracht zonder dat er een arts aanwezig was voor de lokale bevolking en het was altijd mijn wens om de poli te renoveren. Vandaag is de grote dag’, zei hij vol emoties. Hij is blij dat hij zijn geboorteplaats een dienst heeft kunnen bewijzen. Vooral bejaarden konden moeilijk hun weg naar de huisarts vinden, omdat de plantage niet beschikt over een adequate infrastructuur. De bejaarden moesten per rolstoel vervoerd worden naar de steiger, waarna de oversteek plaatsvond naar de dichtbij zijnde arts. De polikliniek wordt binnen enkele weken officieel geopend. Girjasing heeft samen met de ondernemers in Commewijne en gewezen districtscommissaris reeds eerder de poli van Johanna Magrita laten renoveren. Ook Kroonenburg kreeg een gerenoveerde hulppolikliniek. Zijn doel is om ook te zorgen voor een hulppolikliniek op plantage Laarwijk. De parlementariër wil dat de gezondheidszorg toegankelijk wordt voor elke burger in Commewijne.

error: Kopiëren mag niet!