Jair Tjon En Fa naar kwartfinales 200m sprint

Een lachende Jair Tjon En Fa (foto: Deborah Fränkel-Leckie)
Een lachende Jair Tjon En Fa (foto: Deborah Fränkel-Leckie)
De Surinaamse baanwielrenner Jair Tjon En Fa heeft de kwartfinales bereikt van de 200m sprint op de 22ste Cacso Games in Vera Cruz, Mexico. In de Xalapa Veledrome was hij samen met de topfavorieten Fabian Puerta (Colombia) en Hesrony Canelon (Venezuela) de enige die onder de 10 seconden dook in de kwalificatieronde. Puerta had de beste tijd met 9.665, Canelon volgde met 9.723 en Tjon En Fa had 9.889. In de achtste finales moest de Surinamer uitkomen tegen de Guatemalteek Kevin Siam, die een kwalificatietijd haalde van 11.120. Echter verscheem Siam niet aan de start. Hierdoor plaatste Tjon En Fa zich voor de kwartfinales, die vanmiddag wordt verreden. Indien Tjon En Fa de finales haalt, wat wel wordt verwacht, zal hij vrijdag uitkomen voor een medaille.

error: Kopiëren mag niet!