“Biertje op, laat je rijden”

bikertj“Biertje op laat je Rijden”, is de bewustwordingscampagne welke is ingeluid door de Surinaamse Brouwerij N.V. samen met Suriname Taxi Centrales (STC). Deze bewustwordingscampagne is gelanceerd op het gebied van verantwoord alcoholgebruik. De bewustwordingscampagne “Biertje op laatje Rijden” is na onthulling door Minister Edward Belfort van Justitie en Politie officieel van start gegaan. Volgens Rene Kruijt, Algemeen Directeur Suriaamse Brouwerij N.V., is ons bier een prachtig product wat al 59 jaar wordt gebrouwen met natuurlijke grondstoffen. “Bier is ook een product dat verantwoord moet woren gecomsumeerd en waar geen misbruik moet worden gemaakt. De combinatie alcohol en verkeer moet bijvoorbeeld altijd worden vermeden”, zegt Kruijt. “Met deze bewustwordingscampagne proberen we de consument ervan bewust te maken hier over na te denken en liever een taxi te nemen na een avond uit”, aldus Kruijt. Gilbert Purperhart, Directeur STC, benadrukt dit en voegt daaraan toe dat STC als betrouwbare taxi onderneming de juiste partij voor de uitvoering van dit partnerschap is. Naast proffesionele servie past ook het stimuleren van verantwoord alcoholgebruik binnen de bedrijfsvoering van STC, aldus Purperpart. Een van de meest zichtbare activiteiten welke invulling gaat geven aan de bewustwordingscampagne zijn de bedrukte STC bumpers.
Minister Belfort heeft de eerste bedrukte taxi bumper onthuld. Het is ons doel om met deze bewustwordingscampagne binnen een maand de straten van Paramaribo te domineren met 125 STC taxi’s voor zien van de boodschap “Biertje op laat je Rijden”, gaf Kruijt aan. Minister Belfort gaf aan heel blij te zijn met dit initiatief van beide bedrijven. “Als een ieder meewerkt en op de juiste manier met elkaar omgaat, dan zal het zeker lukken. De weggebruikers moeten op zichzelf letten en op anderen. Alleen zo kunnen we het aantal verkeersdoden tegengaan”, aldus Belfort. Het initiatief voor dit partnerschap is genomen door Surinaamse Brouwerij N.V. en is een van de activiteiten waarmee Surinaamse Brouwerij N.V.verantwoord alcoholgebruik stimuleert onder consumenten. Het stimuleren van verantwoord alcoholgebruik maakt onderdeel uit van onze duurzaamheidsstrategie. In ons duurzaamheidsverslag, welke wij enkele weken geleden hebben gepubliceerd is terug te lezen dat wij focussen op milieu, medewerker en maatschappij, aldus Kruijt. Met de start van de bewustwordingscampagne proberen Surinaamse Brouwerij N.V en STC een oplossing te bieden voor dit probleem door hun gezamelijke verantwoordelijkheid te nemen. (foto: Kevin Ngadimin)

error: Kopiëren mag niet!