Badrisein Sital: ‘NDP is de enige partij met overal rommel’

‘De NDP is de enige partij met overal rommel’, meent de partijlid van de NDP, tevens hoofd van het Rijstorgaan, Badrisein Sital. Dit, vooral wanneer hij de jarenlange slepende kwestie in Saramacca onder de loep neemt. Volgens Sital moet het niemand verbazen indien een wildvreemde als lijsttrekker in Saramacca wordt geplaatst. Hiervan is al sprake in Wanica. Sital voorspelt beslist geen goede verkiezingswinst in Saramacca. Het wantrouwen onder de NDP’ers groeit met de dag vooral gelet het feit dat NDP’ers die zich conform de regelgeving van de partij opstellen, op een zijspoor worden geplaatst.
Wijdenbosch stapelt problemen op
‘Met de benoeming van Jules Wijdenbosch tot coördinator van de NDP in Saramacca is totaal niets opgelost.’ Dit haalt Sital voor de zoveelste maal aan. ‘Wijdenbosch is er wel goed in om de problemen op te stapelen en slechts jongerengroepen in het district te installeren, terwijl er al jongerenbewegingen actief waren in het district.’ Volgens Sital is er nog steeds een chaos wat de politieke situatie rond de NDP betreft. ‘Er is niets veranderd aan de situatie.’ Wijdenbosch zou zich slechts op subtiele wijze bezighouden met het promoten van Aarthi Vishnudath als NDP-kandidaat bij de komende verkiezingen.
Vishnudath was secretaresse van de president
Sital verduidelijkt dat Aarthi Vishnudath al secretaresse was van president Desi Bouterse, nadat zij ook haar secretariële diensten begon te bewijzen aan Wijdenbosch. Op grond hiervan zou zij zogenaamd als betrouwbaar worden ervaren. Maar deze vorm van politiek bedrijven wordt ten stelligste door Sital afgekeurd. Hij bestempelt het als opportunisme. Tegelijkertijd wordt hiermee kenbaar gemaakt dat hoewel Wijdenbosch als coördinator benoemd is om de NDP in Saramacca in rustig vaarwater te brengen, hij zijn eigen agenda erop na houdt.
Geen populariteit in Jarikaba
Vishnudath was bij de afgelopen verkiezingen in 2010 al kandidaat van de NDP. Zij behaalde 814 stemmen. Dit is volgens Sital beslist niet op basis van haar populariteit. ‘Op zeer constructieve wijze waarbij NDP’ers stemadvies gaven om op haar te stemmen, heeft zij dat aantal aan stemmen bereikt. En prompt verdween zij na 26 mei van het politieke scherm en was nergens actief in haar ressort. Totdat haar naam vanaf ruim een jaar geleden weer wordt genoemd.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!