AMS heropent computerlokaal

AMS heropent computerlokaal.1
AMS heropent computerlokaal.2Op 19 november vond de heropening van het computerlokaal van de AMS plaats. Dit was sinds 2012 gesloten. Zes maanden geleden is door directeur Edmund Stuger, samen met de docent J. Leming, besloten om het computerlokaal aan te pakken. Het lokaal was gesloten vanwege een verbouwing die begon in 2011. Computerlessen zijn geen formeel deel van het lessenpakket. Er is een modus gevonden waarbij aan de laatste klassen computerlessen worden verzorgd. Naar zeggen van de directeur was dit niet voldoende. De directeur heeft liever meer computerlessen, maar het lesprogramma laat het niet toe. Er moet volgens de directeur met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling hierover worden gesproken, vooral hoe het IOL nu is begonnen met een ICT-programma. “Als men hoort over een computer denkt men aan typen, maar een computer doet veel meer”, aldus de directeur. Het computerlokaal is gestart met 24 computers. In 2012 waren er al 24 computers, maar door de sluiting van de ruimte raakte een deel van de machines in verval. De directeur geeft aan dat de kosten van het computerlokaal in de buurt liggen van SRD 50.000. Stichting Staatsolie for Community Development, Telesur en HDF Consultancy waren de sponsors. Het lokaal blijft onder beheer van docent Leming. Van huis uit is hij een geschiedenisleraar en ook een kenner op het gebied van computers.

error: Kopiëren mag niet!