Wangsabesari zal coalitie ondersteunen zolang hij kan

Assembleelid Oesman Wangsabesari zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat hij de coalitie zal blijven ondersteunen zolang zijn gezondheid het toelaat. Wangsabesari heeft eerder al aangegeven dat hij te kampen heeft met zijn gezondheid. ‘Ik heb te maken met een vergevorderde chronische sinusitis en ben onder behandeling van een specialist. Afhankelijk van de aard van het stadium waarin de ziekte zich bevindt, kan er medisch ingegrepen worden in Suriname, zo niet in het buitenland’, legt Wangsabesari de situatie uit. ‘Het zal op z’n minst een maand duren voordat ik weer volledig beschikbaar ben voor DNA’, zegt de KTPI’er.
De parlementariër zegt dat komende week duidelijk gaat worden, wanneer en waar de operatie gepleegd zal worden. Momenteel is hij nog onder behandeling van een specialist. Vorige week donderdag heeft hij braaf meegewerkt om quorum in het parlement te verlenen. Echter heeft parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de vergadering moeten verdagen, omdat slechts 24 leden in de zaal aanwezig waren. Voor gisteren waren slechts 23 leden in de zaal. De volksvertegenwoordiger zal mogelijk nog op 3 reguliere vergaderdagen zijn handtekening op de presentielijst kunnen plaatsen. Het quorumprobleem van de coalitie kan hiermee nog erger worden.
Indien Wangsabesari niet present is in het parlement, kampt de coalitie met de quorumsanctie van Nieuw Suriname, met een minderheid van 25 zetels. Bij het verlenen van quorum door DOE-assembleelid Carl Breeveld kan de vergadering wel voortgang vinden, maar het houdt tegelijkertijd in dat geen enkel coalitie assembleelid ziek of afwezig moet zijn. Tijdens de huishoudelijke vergaderingen afgelopen dagen in verband met de voorbereidingen van de begrotingsbehandeling, is het voorgekomen dat de NDP’ers Rachied Doekhie en Frits Moesafirhoessein afwezig waren door ziekte. Hierdoor kon men niet vergaderen in huishoudelijk verband. Ook de openbare vergaderingen ondervonden last daarvan.

error: Kopiëren mag niet!