Noodkreet van DNA-kandidaten

Zoals ik eerder schreef en suggereerde, dat het “Mammoetblok ” te log blijkt te zijn, toen doelende op een eventuele samenwerking op DNA niveau, blijkt nu al voor de nodige spanningen te zorgen. Er zijn spanningen rond de RR plekken binnen de samenwerkende partijen. Als Somohardjo nu stelt, dat het geven en nemen is, dan willen wij zijn attitude zien bij de kandidaatstelling op DNA niveau. Er is nog niets bekend en nu al klinkt de noodkreet van diverse kandidaten steeds luider, terwijl enkelingen ook al de nattigheid voelen.
Alleen de lijsttrekker van de Mega Combinatie in Wanica is bekend, t.w. Soeresh Algoe, de huidige Minister van LVV. Of hij opgewassen is tegen de zware kalibers in zijn district, moet nog bewezen worden. Van de zeven voorzitters van het Mammoetblok is alleen de VHP-voorzitter, Chan Santokhi in Wanica woonachtig. De andere partijen zullen zondermeer kiesbare plaatsen claimen. Er zijn slechts zeven DNA zetels in Wanica. In 2010 kreeg Front – 3, PL – 1, en MC – 3 zetels.
Het is een positieve instelling dat de structuren en de achterban moeten bepalen wie zij als hun kandidaten naar voren willen en zullen schuiven. In enkele kiesdistricten zal het heel moeizaam toegaan. De MC is nog niet uitgekomen hoe de samenstelling bij de komende verkiezingen eruit zal zien. Voorlopig is het bekend, dat zij in zee zullen gaan met de Palu (Jim Hok), de PDO (Waldi Naïn) en de KTPI NS (Wangsabesarie). Wat Commewijne betreft: van de vier zetels verwierf in 2010, Front-1 zetel, PL – 2 zetels en de MC – 1. Shailendra Girjasing (Front / VHP) geeft zijn analyse omtrent de komende verkiezingen (citaat : DB 30 okt.’ 14 ). Er zijn vele gegadigden, maar als wij uitgaan van de realiteit, dan heeft hij over het algemeen bekeken, goed gefunctioneerd. Dankzij zijn inbreng en inzet zijn een aantal projecten in Commewijne gerealiseerd. Jammer dat hij niet eerder werd gekozen; in 2000 als BVD-er en in 2005 als UPS-er; terwijl hij meer voorkeurstemmen had vergaard dan Chan Tilakdharie (Front/VHP). Het is raadzaam dat de gekozen leden geen ministersposten gaan bekleden. Dit vanwege het feit, dat de kiezers de kracht en capaciteit van hun kandidaten kennen. Anderzijds zijn ze bekend met de noden, lief en leed van hun kiezers. Door opschuiving krijgen we leden in DNA, die nauwelijks hun stem laten horen. Het is een vaststaand feit, dat in 2015 voornamelijk gewerkt zal moeten worden met voorkeursstemmen. Dit zal bewijzen hoe sterk een partij binnen een combinatie is!
De kiezers moeten politici ondersteunen, die dichtbij hun staan en voor de noden / belangen van hun district en voor het algemeen en landsbelang opkomen!
Roy Harpal

error: Kopiëren mag niet!