Miguel van Assen: ‘Ik kan ook maatregelen treffen tegen SOC’

Een snapshot van de post van Miguel van Assen op zijn FB-page eerder op de avond
Een snapshot van de post van Miguel van Assen op zijn FB-page eerder op de avond
Miguel van Assen heeft vanavond gereageerd op de situatie die ontstaan is door afzegging van zijn deelname aan de 22ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen (Cacso), welke momenteel in Vera Cruz, Mexico, worden gehouden. Op zijn facebook-pagina schrijft hij dat net als hoe SOC maatregelen tegen hem wil treffen, hij dat ook kan doen. Wat Van Assen tegen het SOC zal doen, maakt hij niet duidelijk. “Ik heb gehoord en ook gezien, alleen maar ‘negative’ over Miguel van Assen. Kijk wie voor me wil bepalen naar welke wedstrijd ik moet gaan. Stellen jullie mijn wedstrijdprogramma voor mij op of mijn coach, dat is een vraag? Ik wil niet veel praten’, geeft Van Assen aan op zijn facebook-pagina. Volgens de hinkstapspringer had hij een maand van tevoren al gemeld dat hij niet zou gaan naar Mexico.
Maatregelen
Voorzitter Guno van der Jagt van het Surinaams Olympisch Comite (SOC) heeft dinsdag vanuit Mexico kenbaar gemaakt dat er maatregelen getroffen zullen worden tegen de atleet Van Assen. Mogelijk verliest hij zijn beurs van Olympic Soldarity, die inhield het financieel ondersteunen van de voorbereidingen van de atleet naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro toe. Tot verrassing van het SOC kreeg ze pas deze week een email geforward van de Surinaamse Atletiekbond (SAB), dat Van Assen niet meer zal meedoen aan de Cacso Games. De reden werd in de brief, initieel afkomstig van Van Assen’s vereniging AV Marwina, niet aangegeven. Dit zette kwaad bloed bij het SOC, die alle voorbereidingen voor de afvaardiging van Van Assen in kannen en kruiken heeft. Informeel wordt vernomen dat Van Assen met een beurs van de Centrale Bank van Suriname naar de Verenigde Staten (VS) vertrekt om daar zijn studie en trainingen te vervolgen. Hij zal aan de IGM-middelbareschool verder studeren en sporten. De vereniging van Van Assen geeft aan dat hij voor zijn studie kiest.
‘SOC discrimineert Van Assen’
De sympathisanten van Van Assen laten niets heel van het SOC en haar voorzitter Van der Jagt op facebook. ‘Omdat Miguel van Marowijne komt, daarom moet hij gestraft worden’, ‘Waarom geen maatregelen tegen Leter en Pigot die de finale niet hebben gezwommen. Hier praat SOC over overmacht en noodgedwongen’, ‘Ze willen je niet vooruit zien gaan, daarom doen ze zo’, ‘Discriminatie zal nooit ophouden’, ‘Guno moet weten hoe moeilijk Surinaamse sporters het hebben. Guno kan toch vragen waarom hij heeft afgemeld? Een potentiële topsporter behandel je in zo een geval anders ja’, zijn enkele van de reacties.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!