Bouterse doet onnodige belofte over internetfaciliteiten Adek

President Desi Bouterse, die ruim een week terug een bezoek bracht aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek), is misleidend geweest over de internetfaciliteiten van het instituut. Hij beloofde de studenten binnen een week te zullen zorgen voor WiFi, omdat deze faciliteiten onvoldoende aanwezig zouden zijn binnen het instituut. De universiteit heeft wel WiFi en dit was van te voren kenbaar gemaakt aan het kabinet. Ook toen de studenten voor het bezoek van de president vragen naar het kabinet moesten mailen, had het kabinet de informatie dat de universiteit reeds bezig was ICT-infrastructuur aan te leggen in samenwerking met Telesur.
Intussen is er een netwerk opgezet. De bestaande ICT-infrastructuur op de campus moest worden aangepast, waarna de oplevering van het netwerk plaatsvond. Op 5 november 2014 vond deze oplevering plaats. Hierna volgde een technische testperiode van een week die succesvol is afgerond. Om na te gaan of het WiFi-netwerk voldoet aan de gestelde eisen en behoeften is er een testperiode voor gebruikers vanaf 13 november tot en met 21 november. Studenten zijn intussen met informatiefolders op de hoogte gesteld over de internetmogelijkheden. Na de testperiode zal het WiFi-netwerk voor de studenten officieel in gebruik worden genomen.

error: Kopiëren mag niet!