Padieboeren nog steeds nalatig met grasbranden

PadieboerenVolgens een ressortraadslid van de Westelijke Polders wordt er nog steeds padie kaf verbrand achter rijstbedrijf Sahara in Nickerie. Hij geeft aan dat de buurtbewoners al twee weken last hebben van as en rook. Zij hebben de bestuursdienst benaderd en adjunct distriktssecretaris Toelsi, had hun toen aangegeven dat het in orde zou komen. “Al twee weken en er is geen oplossing in zicht. As en rook zijn schadelijk voor onze gezondheid”, zegt het rr-lid. De eigenaar van Rijstbedrijf Sahara, dhr Bissesar, hiermee geconfronteerd, geeft aan dat er inderdaad padie kaf in brand stond achter zijn rijstbedrijf. Hij zegt dat er een grote padie kafhoop stond achter zijn bedrijf. Hij heeft toen de hoop laten egaliseren op zijn achter terrein. Een landbouwer die pal naast zijn rijstbedrijf een rijstareaal heeft, had zijn perceeldammen die voorzien was van wied, in brand gestoken. Vanwege de droogte is de brand overgewaaid naar het terrein van dhr Bissesar, waardoor de padie kaf in brand is gevlogen. Hij zegt dat de bestuursdienst zich ter plaatse heeft georiënteerd. Ook de brandweer werd erbij gehaald om de kaf te blussen. Bissesar heeft de brandweer toegezegd om ook zijn medewerkers in te zetten om het kaf te blussen. Vanwege de drukte binnen zijn bedrijf, heeft hij de medewerkers niet kunnen inzetten. Dus komt er nog rook uit. “Maar het is ons goed uitgekomen, omdat het geregend heeft. Ik kan het niet begrijpen dat de buurtbewoners zoveel last ondervinden van de padie kaf, omdat het helemaal achter mijn bedrijf staat. Verder waait de wind helemaal niet in de richting van de buurtbewoners”, zegt Bissesar.

error: Kopiëren mag niet!