Agrarische Raad VHP promoot Surinaamse vee

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi aait een koe
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi aait een koe
De Agrarische Raad van de VHP organiseert op 15 en 16 november een veetentoonstelling . Op de tentoonstelling werden er melkvee, slachtvee, pluimvee, schapen en geiten tentoongesteld waarbij de boeren ook voor uitleg aanwezig waren. Dayanand Dwarka is de voorzitter van de Agrarische Raad van de VHP. Vanaf het aantreden van deze regering hebben wij een ontwikkeling meegemaakt waarbij de focus is gaan liggen op het importeren van vee uit het buitenland om de markt te voorzien. “Wij zijn er felle tegenstanders van. Wij hebben aan de beleidsmakers en de totale samenleving willen wijzen dat wij hier in Suriname niet alleen de mogelijkheden hebben om in ons eigen behoefte te voorzien, maar dat wij ook kwaliteit hebben. Ik denk dat al deze activiteiten hebben bijgedragen tot een stukje ombuiging van het regeringsbeleid”, zegt Dwarka in gesprek met Dagblad Suriname. De dieren die werden tentoongesteld waren allemaal Surinaamse dieren, met dien verstaande dat ze allemaal in Suriname zijn geboren. Volgens Dwarka bezit Suriname de potentie om onafhankelijk van de importen, te voorzien in de behoefte van de Surinaamse markt.

error: Kopiëren mag niet!