Zwemmer Tjon A Joe trapt af

Renzo Tjon A Joe
Renzo Tjon A Joe
Renzo Tjon A Joe is de eerste deelnemer van Suriname die in actie gaat komen op de 22ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen (Cacso). De zwemmer zal vandaag in de ochtenduren in Vera Cruz op de 100 meter schoolslag proberen een podium plek te halen.
Tjon A Joe zegt dat hij vier maanden link in training is voor dit toernooi. “Ik heb letterlijk geen enkele dag gemist tijdens mijn trainingen en ben hier om te zwemmen.” Hij geeft aan dat hij van zijn eigen kracht uit zal gaan en proberen om in de eerste acht te eindigen. Aan dit onderdeel doen 24 zwemmers mee en de beste acht tijden plaatsen zich voor de finale. Tjon A Joe is ingeschreven met een tijd van 50.07 secondes, maar wil bij de Cacso Games onder de 50 zwemmen.
Hij heeft het bad al gezien en geeft aan dat vooral de startblokken niet zijn wat het moet wezen. “Ik ben het al gewend, dus ik maak me niet veel druk om. Tjon A Joe zegt dat hij al een zicht heeft op het deelnemersveld en geeft aan dat de beste zwemmers van de regio wel aanwezig zijn. Hij zegt dat hij zich niet focust op de tegenstanders, maar kijkt naar zijn verrichtingen. Naast dit onderdeel zal Tjon A Joe zijn kunsten ook tonen op de 50 meter vlinder en 50 meter borst.

error: Kopiëren mag niet!