‘Wij verwachten steun van de regering omdat wij steeds achteruit gaan’

‘De problemen in de rijstsector zijn nog steeds niet opgelost.’ Dit zegt landbouwer Peno Ramsamoedj namens de boerengemeenschap. ‘Wij zijn blij dat de regering ons heeft gecompenseerd voor de padieprijs, maar wij zijn nog steeds in de schulden.’ Ramsamoedj doet namens de boeren een beroep op de minister van LVV om een onderhoud te hebben met de bankiersvereniging over het rentepercentage dat zij hanteren voor de boeren. Ramsamoedj zegt dat de banken een té hoge rente hanteren voor hen. ‘Wij hebben al zoveel schulden en met de hoge rentes raken wij steeds onze bezittingen kwijt. De hoge rentepercentages zijn te wijten aan de kosten die komen bij kijken als wij onze bezittingen als onderpand zetten.’
Inmiddels is de inzaai aangevangen en over enkele weken moeten de boeren overgaan tot het bemesten. Ramsamoedj hoopt dat de minister de beloofde kunstmest op korte termijn zal verstrekken aan de boeren. Hij blijft samen met de overige boeren er steeds op aandringen dat de government take op brandstof opgeheven moet worden voor de boeren, want dat is één van hen grootste uitgaven. ‘Ondanks de grote problemen in de rijstsector blijven wij doorgaan met het planten van rijst. Wij voorzien de gemeenschap in een groot deel van ons hoofdvoedsel. Wij verwachten steun van de regering, omdat wij steeds achteruit gaan.’

error: Kopiëren mag niet!