Suva organiseert audit & assurrance voor partners en supervisors

De Surinaamse Vereniging van Accountants (Suva) organiseert voor 28 en 29 november 2014 een audit & assurrance voor partners & supervisors. Deze tweedaagse cursus behandelt de aanpak van controleopdrachten door de accountant, die hoofdzakelijk in het middelgrote en kleine bedrijven (MKB) bij middelgrote en grote rechtspersonen werkzaam is. Bij de controle van (groot) MKB-ondernemingen komen wij een aantal specifieke problemen tegen, bijvoorbeeld IT, controleerbaarheid, dominante leiding, kwaliteitscontrole, conflicten met onafhankelijkheid enzovoorts. Deze cursus behandelt op een praktische manier hoe u met de specifieke kenmerken van (groot) MKB ondernemingen binnen wet- en regelgeving kunt omgaan.
De onderwerpen die aan de orde komen, zijn namelijk opdrachtaanvaarding, planning en risicoanalyse, waarbij in het bijzonder aandacht wordt besteed aan de vastlegging van de risico’s in een risicomatrix. Verder nog het bepalen van materialiteit, uitvoeringsmaterialiteit en controletolerantie, het vaststellen van controlestrategie, opzet en uitwerking van controleprogramma’s, systeemgerichte controle, gegevensgerichte controle, uitvoering van het controleprogramma en de afronding en evaluatie. De training is in eerste instantie bedoeld voor partners en supervisors, maar is in de praktijk nuttig gebleken voor alle audit medewerkers. De training staat dus open voor Suva-leden en niet-Suva-leden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: