Studenten Faculteit Humaniora voor stage naar Nederlandse Antillen

1 Studenten Faculteit Humaniora voor stage naar Nederlandse AntillenDe studenten Phagu Guno en Rambharosa Dharwiendre waren op 14 november op bezoek bij Cultuurdirecteur Stanley Sidoel. Dit bezoek hield verband met de ‘Underwater cultural heritage course’, een onderwater archeologieproject van de Unesco. Bij dit trainingsproject van de Unesco leren de studenten om scheepswrakken en resten van het verleden op de bodem van rivieren en zeeën, op te sporen. De bedoeling van dit project is het cultureel erfgoed in het Caraïbisch gebied te beschermen, alsook archeologische sites te beheren via een op te zetten regionale opleiding.
De twee studenten van de Anton de Kom Universiteit gaan voor een 4 weken durende stage voor ‘Onderwater erfgoed’ naar St. Eustatius. De stage is een aanvulling aan het vak Archeologie bij de bacheloropleiding Geschiedenis van de Adekus. De studenten Phagu en Rambharosa zijn tweedejaarsstudenten. De directeur van Cultuur gaf aan dat hun studie heel belangrijk is en Archeologie een gebied is waar er nog heel veel te bestuderen valt in Suriname. De directeur gaf verder aan dat dit ook zit in het beleid van het directoraat Cultuur, waarbij er tegelijkertijd wordt gewerkt aan kadervorming.
‘In dat opzicht hebben wij ook een intensieve samenwerking met de universiteit met name, de Faculteit Humaniora, waar het kader gekweekt moet worden. We kunnen mooi zeggen dat wij een cultuurbeleid moeten hebben, maar we hebben geen kader. Vandaar dat er zo een samenwerking is met de universiteit. We hebben jonge historici nodig om ons erfgoed nader te bestuderen vanuit de eigen Surinaamse optiek’, de woorden van de directeur. De heren hebben een speciale cursus opgedaan bij de Surinaamse Diving Academy voor certificering. De studenten vertrekken op zondag 16 november richting de Nederlandse Antillen.

error: Kopiëren mag niet!