Gewapende overval te Snesikondre

Vier zwaar gewapende mannen hebben afgelopen donderdagmiddag op een goudconcessie te Snesikondre een overval gepleegd. Daarbij zijn vijf slachtoffers gekneveld achtergelaten. Een gouddelver kon zich naderhand bevrijden. Het lukte hem om iemand in dat gebied over de belaging te vertellen die op zijn beurt de politie hierover in kennis heeft gesteld. Uit het onderzoek blijkt dat op die bewuste dag er twee overvallen zijn gepleegd in het gebied. Dit verklaarde een informant aan Dagblad Suriname. De slachtoffers gaven aan dat zij twee dagen geen werkzaamheden hadden verricht daar er een technisch probleem was opgetreden en de gouddelvers op een andere graafmachine moesten wachten. De rovers hebben alle persoonlijke spullen van de slachtoffers meegenomen. Zij hadden geen telefoon meer om de politie te contacten. De politie van Sipaliwini was na de melding ter plekke voor verder onderzoek. De gouddelver die zich na de roof bij een andere groep had aangemeld, vertoonde verwondingen. Hij had een zwelling aan zijn achterhoofd opgelopen. De belagers hebben hem met de kolf van een wapen een slag toegebracht. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De politie heeft vooralsnog geen aanhoudingen verricht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!