Burger doet beklag over bigisma dey Nickerie

Een boze seniorenburger heeft aan Dagblad Suriname te kennen gegeven dat hij bij de onlangs gehouden ‘bigisma dey’ in Nickerie niet goed behandeld is door de begeleiders van de Abop bij wie hij en 7 anderen geregistreerd stonden. Terwijl iedereen via bonnen continu van voeding en drank werd voorzien, moest deze groep van acht ouderen uit Wageningen het steeds met minder doen. De lekkerste gerechten en snacks gingen aan hun neus voorbij. Ook moesten ze heel lang wachten voordat hen een sap of softdrink werd aangeboden. “We zagen hoe de anderen soep kregen en zo maar het leek alsof ze ons niets wilden geven”, zegt een nog steeds teleurgestelde oudere. “Het was de bedoeling dat wij de hele dag op de bigisma dey zouden blijven, maar we vertrokken eerder terug naar Wageningen. Het ergste was wel dat van de pakketten”, gaat de burger verder. “We kregen na enige discussie tussen de organisatoren te hebben moeten aanhoren, medegedeeld dat wij onze pakketten in Wageningen, waar wij vandaan komen, in ontvangst zouden moeten nemen. De bigisma dey werd op zondag gehouden en wij ontvingen pas op dinsdag onze pakketten. Alle andere deelnemers die geregistreerd stonden bij de begeleiders van de NDP en PDO en zelfs de anderen van de in totaal 20 man tellende groep van Wageningen hadden hun pakketten reeds lang gekregen. Alleen wij, de groep van acht, moesten zo lang wachten.”
De ontevreden burger geeft aan dat in hun pakketten minder goederen waren verpakt (een zak van 2 kilo rijst in plaats van 5 kilo) en dat bepaalde spullen zoals poedermelk en cacao ontbraken. Deze spullen hadden anderen wel gekregen. “Wat wij nu willen weten is wat er met de rest van onze spullen is gebeurd”, zegt de boze seniorenburger. “Als dit het voorbeeld is van Abop in Wageningen dan is het geen goed voorbeeld. Ik weet zeker dat deze begeleiders goed betaald zijn. Wat is hun probleem eigenlijk? Waarom zijn wij zo behandeld”, vraagt de ontevreden burger zich nog steeds af.

error: Kopiëren mag niet!