Auto-inbrekers na goed speurwerk aangehouden

Donderdag in de vooravond kreeg de politie van Flora een melding betreffende een auto-inbraak aan de Coesewijnestraat bij een supermarkt. De inbrekers hebben kans gezien om met een tas uit de auto ervandoor te gaan. Op een gegeven moment merkte de eigenaar van de wagen dat een zijruit was ingeslagen. Hij zag enkele omstanders voor de supermarkt. Van de omstanders vernam de eigenaar dat naast de wagen er drie jongens stonden en op een gegeven moment een ruit hebben kapotgeslagen. Zij gingen vervolgens met een rode tas ervandoor. Na de informatie te hebben verkregen, is de eigenaar de richting van de daders opgereden. Na een achtervolging met dezelfde wagen merkte hij inderdaad drie personen die voldeden aan de beschrijving van de auto-inbrekers. De verdachten werden achtervolgd en toen zij dat opmerkten sloegen ze op de vlucht. Twee van de heren zijn op een perceel beland dat onbewoond en begroeid is met hoog wied. Tijdens de achtervolging had de benadeelde de politie gewaarschuwd. De sterke arm had het perceel afgekamd en op een gegeven moment werden twee mannen in een bosschage aangetroffen. De buitgemaakte tas is op de verdachten aangetroffen. Volgens de politie waren er twee mobiele telefoons en een portemonnee met belangrijke documenten in de tas. Hangende het verdere onderzoek blijven de twee verdachten, beiden 22 jaar, in verzekering. De derde comparant is nog voortvluchtig.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!