Mogelijk meerdere parlementariërs die via derden gaarkeukens runnen

Oud VHP-parlementariër Sharmila Mansaram geeft aan Dagblad Suriname te kennen dat behalve parlementariër Ronnie Brunswijk er kennelijk ook anderen binnen de Nationale Assemblee via gaarkeukens voedsel verschaffen voor de naschoolse opvang. ‘De gaarkeukens zijn weliswaar niet op hun naam geregistreerd, maar op naam van derden. Dit is meestal de partner of een familielid’, legt Mansaram uit. Aangezien zij zelf niet verder op onderzoek is uitgegaan, wilde zij geen namen noemen. Zij geeft aan dat zij de naam van Brunswijk wel genoemd heeft, omdat het publiek geheim is dat hij dit deed. Mansaram gaf tijdens een VHP-meeting aan dat Brunswijk twee gaarkeukens runt via derden.
Uitgaande van 300 porties per school per dag voor de naschoolse opvang en op basis van SRD 2 winst per portie en 24 dagen levering aan 23 scholen in de maand, verdient hij bijkans SRD 345.000 hieraan, calculeert Mansaram. ‘Het is niet mooi met betrekking tot wie er allemaal bij zijn’, zegt Mansaram, die benadrukt dat zij haar informatie tot dusver van anderen heeft. ‘De zaak zou onderzocht moeten worden. Er was gezegd dat het Clad zich ermee bezig zou houden, maar ik weet niet of dat nog zal gebeuren. Het lijkt wel alsof de minister van Onderwijs geen grip op de zaak heeft en de commissie alles bepaalt. Ik heb trouwens ook nooit gezien dat er een openbare aanbesteding is gehouden voor de gaarkeukens. Ik vraag me, als ik naar de bedragen kijk die aan de gaarkeukens betaald worden, wel af in hoeverre de Comptabiliteitswet nageleefd wordt. Er zijn zoveel vragen gesteld, maar er is geen antwoord gegeven. Niemand reageert. Vermoedelijk zal iedereen versteld staan als aan het eind van de rit de kas wordt opgemaakt’, aldus Mansaram.

error: Kopiëren mag niet!