Kindertehuis Nos Kasita ceremonieel in gebruik genomen

IMG_6465Op 12 november vond de ceremoniële ingebruikname van het kindertehuis Nos Kasita plaats. President Bouterse en Minister Alice Amafo van Sociale Zaken waren ook aanwezig bij de ingebruikname. Er is onlangs een wet goed gekeurd waaraan alle opvang instellingen zich moeten houden. Nos Kasita heeft een voorsprong op een aantal van de andere opvanginstellingen die ook moeten voldoen aan deze wet. Dit tehuis zal dus als een model organisatie dienen. “Vandaag zien wij Nos Kasita aan het begin van een nieuw seizoen. Wij geven de garantie om als model instelling te blijven fungeren”, de woorden van Charlotte Dakriet, beter bekend als ‘tante Lotti’. “Soms zijn er herinneringen die wij willen koesteren, maar soms ook herinneringen die wij heel ver weg willen stoppen. Ze vormen nou één maal een deel van het leven. Het is goed dat ze er zijn, want ze leren ons over het leven, wat we hebben gedaan, wat wij niet meer moeten doen. Een van de herinneringen die we graag wegzetten is de die dag midden in het jaar 2013, toen huize Nos Kasita in vlammen op ging, maar dan nog in gedachte moeten houden, want wat toen is gebeurd, mag nooit meer gebeuren”, de woorden van minister Alice Amafo.

error: Kopiëren mag niet!