Hardeo Ramadhin: “Parmessar heeft delen volk in 2010 misleid”

Politiek Analist Hardeo Ramadhin zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat de huidige minister van Openbare Werken (OW), Rabin Parmessar, delen van het volk tijdens de verkiezingscampagne in 2010 met verkeerde informatie heeft misleid. Volgens de politiek analist beschikt hij over voldoende bewijs dat de NDP`er tijdens zijn huis aan huis campagne in 2010 de kiezers, van voornamelijk Hindoestaanse komaf, had voorgehouden dat hij reeds door zijn partij, de Nationale Democratische Partij (NDP), was voorgedragen als presidentskandidaat. ‘Dit is waarom hij in dat jaar bijna zes maal meer stemmen heeft weten te behalen.’ Parmessar heeft bij de verkiezingen van 2010, 5.005 stemmen weten te bemachtigen. Hiervoor had hij in 2005 slechts 863 stemmen. De bewindsman hiermee geconfronteerd, zegt dat hij helemaal niet verbaasd is over deze uitspraak. “Het is verkiezingstijd, dus een ieder wordt het doelwit van de ander”, benadrukt Parmessar. Hij verwacht dat soortgelijke uitspraken in aanloop naar de verkiezingen veel meer gaan komen. In de eerste plaats probeert hij zijn ambt als minister ‘op behoorlijke wijze uit te voeren’. Daarnaast moet hij zich als politicus ‘ook voorbereiden op de algemene, vrije en geheime verkiezingen die slechts zes maanden verwijderd zijn’. Echter vindt de NDP’er dat het nog te vroeg is om aan te geven of hij wederom mee zal doen aan de verkiezingen.
De politicus heeft reeds in 2010 aangegeven dat zijn politieke tegenstanders bezig waren met het verspreiden van roddels. Er werd verteld dat de NDP’er tijdens de propagandacampagnes aan zijn achterban heeft verteld dat hij de presidentskandidaat zou zijn. “Dit is niet waar. De voorzitter heeft ruim vóór de verkiezing aangegeven dat hij belangstelling heeft voor het presidentschap. Hij is er niet mee gekomen na de uitslag van de verkiezingen”, aldus Parmessar toen tegenover journalisten. Parmessar was in 2005 de presidentskandidaat van de NDP. Toen had Bouterse ook vooraf aangegeven dat hij belangstelling had voor deze functie maar hij schoof, toen het erop aankwam, Parmessar naar voren. Toen raakte hij ook verwikkeld in de kwestie van zijn dubbele nationaliteit. De NDP’er haalde het niet en NPS-voorzitter Ronald Venetiaan werd in deze functie gekozen. De ex-parlementariër maakte zich in de jaren negentig van de vorige eeuw verdienstelijk als manager van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij wist het toen sterk verwaarloosde ziekenhuis om te vormen tot een moderne dienstverlener. Aan zijn leiding bij dit ziekenhuis kwam een abrupte eind. De regering van oud-president Venetiaan liet een accountantsonderzoek instellen. Dit gebeurde na een conflict tussen de bestuursraad en het management. In het onderzoeksrapport werd Parmessar beticht van verduistering en nepotisme. Onder meer zou de directeur zich een loonsverhoging hebben toebedeeld. Parmessar had nog voor het onderzoek ontslag aangevraagd en sprak van ‘politieke rancune’. In juni 2013 deed hij afstand van zijn DNA-lidmaatschap en nam hij her roer op OW over van partijgenoot Ramon Abrahams.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: