Commissariaat Wanica bereidt zich voor op onafhankelijkheidsviering

“De onafhankelijkheidsviering wordt in het LSB-stadion te Leydorp gehouden.” Dit zegt districtscommissaris (dc) Roline Samsoedien van Wanica aan Dagblad Suriname. ‘We zijn nu heel druk bezig met de logistieke zaken’, zegt Samsoedien. De plek voor het defilé en de parade wordt in orde gemaakt en ook de plek waar de receptie gehouden zal worden. De president heeft de Commissie Viering Herdenking 39 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid geïnstalleerd. De districtscommissaris van Wanica, Roline Samsoedien, is daarvan de voorzitter. ‘We zijn bezig om het evenement zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat de bezoekers op een goede en gepaste wijze deelgenoot van deze viering kunnen zijn’, vertelt Samsoedien. ‘De commissie zal een gesprek voeren met de buurtbewoners van Lelydorp. De buurtbewoners moeten ook erbij worden betrokken. Het evenement moet geen verrassing voor ze zijn’, aldus Samsoedien. Er waren meerdere locaties beschikbaar, maar uiteindelijk is de keus gevallen op het stadion van de Lelydorp Sportbond (LSB). Er zijn veel ontsluitingswegen waardoor het verkeer niet gestremd zal worden, waarnodig zal het verkeer omgeleid worden. Er wordt een defilé gehouden als onderdeel van deze viering. Verder zal er voor entertainment gezorgd worden. Aan het eind is er een receptie. “Het veiligheidsaspect staat hoog genoteerd”, benadrukt Samsoedien. Na de districten Nickerie en Para is eindelijk Wanica aan de beurt voor de viering van de Onafhankelijkheidsdag. Twee jaar terug werd al gepland om de viering in Wanica te doen plaatsvinden. De viering werd toen naar Nickerie verplaatst. Vorig jaar zou het ook al in Wanica worden gevierd, echter zorgden interne conflicten binnen de NDP in Wanica dat de viering naar Para ging.
In de commissie hebben naast Samsoedien de volgende personen zitting: kapitein Gerard Kalka (vertegenwoordiger Bureau Nationale Veiligheid), Carolyne Anches (internationaal senior protocolmanager), majoor Lesly Nojodipo (vertegenwoordiger van het Nationaal Leger) en hoofdinspecteur Soerdjdat Ramjiawan (vertegenwoordiger van de politie).
“Het is de decentralisatiegedachte van de president die maakt dat dit evenement in Wanica wordt gehouden”, zegt de dc van Wanica. Alles hoeft zich niet te concentreren in en rondom Paramaribo. Ook de districten moeten in staat zijn om zulke evenementen te organiseren. Zowel het evenement van Para als dat van Nickerie was een groot succes geweest. Samsoedien is ervan overtuigd dat de viering dit jaar, over twee weken, ook een groot succes zal zijn.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!