Politieman verleent hand- en spandiensten

Een onderofficier heeft op woensdag 29 oktober 2014 een Guyanees aangehouden ter zake overtreding van de Vreemdelingenwet. Hij werd overgebracht naar station Livorno. Op het bureau verklaarde de Guyanees, een zekere S., dat zijn werkgever, Dennis, de politie tegen hem had ingezet. Dennis was bevriend met de onderofficier D. die hem had aangehouden. Het komt erop neer dat Dennis bepaalde werkafspraken had gemaakt met de onderofficier, zodat vreemdelingen die niet meer voor Dennis wilden werken, werden aangehouden.
Dennis maakte er een gewoonte van om vreemdelingen, in dit geval Guyanezen, te laten arresteren in samenwerking met de politieman D. Het bleek dat de politieman tegen betaling alle karweitjes voor Dennis afhandelde. Deze politieman is werkzaam bij afdeling Maritiem. Als het ware zette Dennis de politieman in om de illegale Guyanezen onder dwang voor hem te laten werken. Indien de arbeiders weigerden, werden zij dan bedreigd met aanhouding en eventuele uitzetting. De arbeider S. verklaarde bij de politie dat hij drugs voor Dennis moest vervoeren. De overhandiging vond plaats in het bijzijn van de politieofficier D. Op een bepaald moment weigerde S. om het werk voort te zetten. Hij werd toen door de politieman D. aangehouden terzake overtreding van de Vreemdelingenwet. De politie van Livorno heeft op basis van de verklaring van de arbeider, de werkgever Dennis aangehouden. Het onderzoek met betrekking tot het aandeel van de politieman in deze kwestie is overgedragen aan de afdeling OPZ.

error: Kopiëren mag niet!