Ondernemers in Commewijne vragen Pollack om hulp bij barricade

ondern. CommEnkele zandconcessiehouders in Commewijne vragen hulp van districtscommissaris Remy Pollack, omdat de weg welke zij dagelijks gebruiken om hun ondernemingsactiviteiten te ontplooien, illegaal vaak wordt gebarricadeerd door een buurtbewoner. Deze buurtbewoner vindt dat een deel van de weg, welke gebruikt wordt door de ondernemers, door zijn eigendomsterrein loopt en dus hij het recht heeft om over te gaan tot barricades. In een interview vertellen de ondernemers, Dharamsing Guptar, Fariel Karamat Ali en Naveen Guptar, echter dat onder het toeziend oog van districtscommissaris Pollack er een overeenkomst is getekend waarin staat aangegeven dat zij ongestoord gebruik kunnen maken van de weg, mits zij deze goed onderhouden.
‘En wij hebben ons steeds aan de voorwaarden gehouden. Wij hebben steeds de weg onderhouden. Tot onze verbazing worden wij sinds vorige week geconfronteerd met barricades zonder dat er een reden ervoor is’, zegt Dharamsing Guptar. Hoewel er hulp is ingeroepen van de burgervader zijn er nog geen acties gekomen, vult hij verder aan. Volgens hem heeft de buurtbewoner die overgaat tot de barricades politieke invloeden en zou de burgervader daarom niet durven op te treden. ‘Ik ben sinds zes maanden bij komen kijken en ben geconfronteerd met deze situatie. Dit vind ik heel lastig, omdat wij grote schade lijden. Wij hebben onze zandtrucks terug moeten sturen’, vertelt Karamatali. Wat hem verbaast, is dat de ondernemers plotseling ook nog worden geconfronteerd met een factuur, waarop staat aangegeven dat er een bedrag van SRD 38000 aan onderhoudskosten aan de weg betaald moet worden. ‘Hoe kan dat terwijl wij zelf de weg onderhouden? Hoe kan dat terwijl wij een overeenkomst hebben?’, vraagt hij zich af.
Naveen Guptar vindt dat de buurtbewoner te ver gaat met de barricades. Volgens zijn informatie behoort een ander deel van de weg aan een van de ondernemers die ook een zandconcessie heeft. ‘Wat als deze ondernemer ook overgaat tot barricade. Toevallig behoort dat voorste gedeelte waar de barricade nu is tot deze ondernemer. Als deze man nu ook barricadeert, kan die buurtbewoner dan ook niet op zijn perceel. Wat gaat hij dan doen?’ De ondernemers hopen dat Pollack alsnog in actie komt. Het gebied waar dit conflict zich voordoet, heet Montaban. In een reactie vertelt dc Pollack dat samen met de ondernemers er een structurele oplossing in zicht is. Komende woensdag zijn alle belanghebbenden opgeroepen om over het probleem te praten. ‘De weg zal geasfalteerd worden. Wij hebben reeds offertes gevraagd aan Grassalco en Todie & Sons. Hierover zal er worden gesproken komende week. De kosten voor de asfaltering zullen gedeeld worden door de ondernemers. Indien er geen oplossing komt, zal de weg worden afgesloten’, aldus de dc. De ondernemers zijn verbaasd over deze nieuwe ontwikkeling. ‘De dc vergeet dat wij de concessies, maar voor een bepaalde tijd krijgen en dat we daarna weg moeten. Waarom moeten wij de weg daar asfalteren, terwijl we het al heel goed onderhouden?’, vraagt Naveen Guptar zich af.

error: Kopiëren mag niet!