Ghalied Niamut: “Via andere wegen proberen de finale te bereiken”

De ploeg van FC Internacional werd afgelopen seizoen kampioen. Nu moeten ze vanuit de derde positie haar titel zien te verdedigen (foto: DBSarchief)
Donderdag aanstaande begint de Kuldipsing-TCL play-offs van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) in de Anthony Nesty Sporthal. De 4 ploegen die de play-offs hebben bereikt in de Hoofdklasse zijn The Lions, Styx Kuldipsingh Group, FC Internacional en ZV Mengao. De nummer 1 van de reguliere competitie The Lions neemt het op tegen Styx Kuldipsingh Group , die als tweede eindigde. De nummers drie FC Internacional en nummer vier Mengao nemen het in de volgende ontmoeting tegen elkaar op. De winnaar van The Lions – Styx plaatst zich rechtstreeks voor de finale, terwijl de winnaar van de partij tussen Internacional en Mengao uitkomt tegen de verliezer van The Lions – Styx om uit te maken wie de volgende finalist wordt.
Internacional die vorig jaar nog kampioen werd, eindigde dit jaar op de derde plaats. In gesprek met Dagblad Suriname zegt Internacional-coach Ghalied Niamut dat zijn ploeg alles eraan zal doen om via de andere weg de finale te bereiken. Hij doelt hiermee op het feit dat zijn ploeg eerst Mengao zal moeten verslaan om daarna via de volgende serie de finale alsnog te kunnen halen. Hij zegt ook dat het hun taak is als als regegerend kampioen om tenminste de finale te bereiken. ‘De trainingen zijn redelijk bezocht en de jongens zijn zeer gemotiveerd’, aldus de trainer. Gisteravond werd de laaste training afgewerkt.
De wedstrijden voor 13 november zien er als volgt uit: 18.30u FC Inter Five – SC Scorpio (2e klasse); 19.45u FC Exes – Kabel Boyz (1e klasse); 21.00u FC Internacional- Zv Mengao (hoofdklasse). Speelschema zondag 16 november: 17.30u Rising Stars – Tam Tam (2e klasse); 18.45u SV Pentagon – SV De Vuist (1e klasse); 20.00u The Lions – Styx Kuldipsingh Group (hoofdklasse).