Kassierster Tulip blijft op vrije voeten

De 25-jarige Tolwatie Kowlesar, die als kassierster bij Tulip Supermarket werkzaam was, is gisteren door kantonrechter Alida Johanns veroordeeld tot een celstraf van zes maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. De veroordeelde heeft in de periode van februari 2014 tot en met 28 mei 2014 een bedrag van SRD 48.452 verduisterd. Zij was in deze periode als kassierster werkzaam bij de supermarkt en heeft telkens geld in een aantal keren weggenomen. Volgens de magistraat bestaat nog steeds onduidelijkheid over de hoogte van het verduisterde bedrag.
De supervisor van het warenhuis verklaarde in de rechtszaal dat de verdachte op de afdeling Drugs Store en de sportzaak als kassierster werkte. Zij heeft hierdoor een ‘opening’ in het computersysteem gevonden, waardoor zij gemakkelijk het geld heeft kunnen wegnemen. De verdachte ontkende nog steeds zo een groot bedrag te hebben weggenomen. Zij gaf aan een bedrag van SRD 3.000 te hebben verduisterd. Volgens haar zou de eigenaar van het bedrijf haar onnodig bezwaren. De voorlopige hechtenis van Kowlesar is opgeschort. Zij heeft haar straf al uitgezeten en blijft dus op vrije voeten.

error: Kopiëren mag niet!