Verkiezing 2015 alleen tussen NDP en ABOP

Brunswijk “Oe now serri osso, wo praati osso gratis”.1Op zondag organiseerde Abop een wijkvergadering te Beekhuizen, vlak naast de Wijdenboschbrug. Er ging ook een boodschap richting de NF-plus combinatie uit. De NF-plus combinatie is in feite volgens ABOP al buiten spel. De verkiezingen van 2015 zullen alleen worden gestreden tussen ABOP en NDP. Er werd weer accent gelegd op de uitspraak van Brunswijk, dat het stemmen op de BEP, betekend, stemmen op Santokhi. “Men typeert dit als racistisch, maar dit is gewoon de waarheid”, de woorden van Marinus Cambiel. Minister Alice Amafo gaf aan, dat ABOP de enige partij is die de werkelijke bevrijding voor de kansarmen zal brengen. “Het belangrijke voor ons om aan tekomen waar we willen aankomen is het hebben van een leider zoals Brunswijk, want “alla san a mang é hori, é tron gowtu””, aldus Amafo. Minister Edward Belfort moedigde de mensen aan om geen grappen te maken en naar de stembus te gaan en op de ABOP te stemmen, want “na die hard business ye doe”. Hij moedigd aan om niet voor “buitenlanders” te stemmen. “Yu kang oppo omen kern na buitenland, yu kan doe san yu wanni, chari omen party makandra san yu wanni en karing mamoetblok, NA MAGGI BLOK YU ABBI!!”, aldus Belfort.
Brunswijk op zijn beurt beloofde dat tijdens zijn presidentschap er geen welvaartswoningen, maar sociale woningen zullen worden gebouwd. Volgens hem is het systeem welke de regering nu hanteert niet voor de kansarmen en kan het niet leiden tot bevrijding van armoede.“Oe no seri oso, wo praati oso gratis”, is de belofte van de voorzitter van ABOP. Aan het eind toonde Brunswijk een variatie in het uitgeven van zijn geld. Hierbij zei hij ook duidelijk, “oe mag film, oe mag doe san oe wanni, na mi moni”. Brunswijk zoals gewoonlijk strooide het geld niet meer voor het publiek. Hij riep mensen naar het podium toe en telde het geld netjes in hun handen neer. Brunswijk accentueerde ook het feit dat de ABOP geen etnische partij is, maar gaat voor gelijke kansen voor elke Surinamer.

error: Kopiëren mag niet!