Twee slachtoffers bij woningbrand Calcuttastraat

‘We hebben dat huis niet meer kunnen redden, maar wij konden erger voorkomen. Twee belendende panden een moskee aan de voorkant en aan de achterkant een woonhuis hebben door kordaat optreden slechts water- en schroeischade opgelopen’, legt brandweervoorlichter Olton Pinas uit. Een brandweerman heeft letsels en brandverwonding opgelopen, omdat hij een gascilinder moest verwijderen. Hij had de gasfles uit de woning verwijderd en liep daarbij letsels op. Een vrouw is met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis omdat zij zich onwel voelde. Volgens Pinas is de oorzaak nog niet bekend. De afgebrande woning was wel verzekerd tegen brand.
Aan de Calcuttastraat heeft vrijdagavond een uitslaande woningbrand gewoed. Het pand, een huis op neuten, is door de vlammen volledig verwoest. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De brandweervoorlichter geeft aan dat zij omstreeks 19.30 uur een melding kregen met betrekking tot een brand die uitgebroken was aan de Calcuttastraat ten huize van familie A. Het huis werd bewoond door een 65-jarige vrouw. Ten tijde van de brand was er niemand thuis. Op het perceel zijn onder andere een moskee en twee woningen. Achter op het erf is een woning van een familielid. Zij ontdekten de brand. Uit het onderzoek blijkt dat een kleinzoon rook uit de woning zag komen. Hij rende ernaar toe en zag dat een matras in de slaapkamer in brand stond. Toen de gealarmeerde brandweer aankwam, stond het gebouw in lichterlaaie
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!