Post academische cursus inzake cyber security

Van 10 tot 21 november organiseert het ‘Institute of International Relations’ (IIR) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname in samenwerking met het Bureau voor Nationale Veiligheid, in de University Guesthouse een post academische cursus inzake Cyber Security, getiteld “ New Development And Challanges in the Global Arena: Cyber Threats snd Cyber Security”. De ‘key note’ werd uitgesproken door Albert Ramdin, Assistent-Secretaris Generaal van de OAS, die speciaal voor de opening, voor één dag, hier aanwezig was. Het belangrijke is dat we weten dat de hele wereld wordt geconfronteerd met internet. Alle informatie zit dus ergens in de cyberspace. Er zijn mensen die in ons informatiesysteem kunnen komen (de zogenaamde hackers) om bijvoorbeeld financiële transacties te plegen. Ramdin gaf bijvoorbeeld aan dat er landen zijn die via internet spioneren. Er zijn ook landen die via internet nagaan wat je strategieën zijn. Harold Kolader, chairman van de IIR gaf aan dat het voor ons dus belangrijk is om er bewust van te zijn dat zit soort dingen gebeuren. Ramdin gaf aan dat het bewust maken van politici en wetgevers geen doel meer is voor de OAS. Dat gedeelte is al achter de rug. De leiders zijn zich van de ernst van de zaak al bewust. Het is nu tijd om aan de slag te gaan. Op deze cursus zullen presentaties verzorgd worden door deskundigen uit Brazilië, de OAS, de Caribbean Cyber Security Centre, de CIVD en BVN.

error: Kopiëren mag niet!