Brandkast buitgemaakt op recreatieoord

Bij een overval op een recreatieoord in het district Brokopondo zijn vier mobiele telefoons, twee portofoons en een kluis buitgemaakt. De politie heeft maandagochtend omstreeks 03.30 uur de melding hiervan binnengekregen. Uit het onderzoek blijkt dat drie mannen, van wie één gewapend met een jachtgeweer met ingekorte loop en één met een koevoet, twee security guards van het recreatieoord hebben overvallen en beroofd van hun persoonlijke bezittingen. De daders hebben telefoons en portofoons afgepakt. Na de beroving werden de bewakers gekneveld achtergelaten. De daders zijn ervandoor gegaan met de brandkast. Inspecteur Rieknath Kalloe geeft aan dat volgens de aangever van het oord geen geld in de kluis was opgeborgen, echter zaten er belangrijke documenten in. De slachtoffers waren in shock na de overval.
Vanwege de criminaliteit is het noodzaak om de kluis te verankeren aan de vloer. Uit de praktijk blijkt dat een kluis veelal niet meer ter plaatse wordt opengemaakt, maar in zijn geheel wordt meegenomen door de overvallers. De verankering van de kluis kan hierbij van cruciale rol zijn. Criminelen weten dat ze niet veel tijd hebben om brandkast te kraken in verband met de aanrijdtijd van de alarmopvolgers. Door een tijdsfactor in te bouwen wordt de crimineel dusdanig vertraagd dat de kans van slagen verkleind wordt. Hoe langer de crimineel bezig is hoe groter de pakkans. In dit geval zijn de daders vooralsnog niet bekend. Aan hun opsporing en aanhouding wordt gewerkt.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!