Nieuw Suriname wil middenblok zijn

Nieuw Suriname wil middenblok zijnParlementariër en voorzitter van Nieuw Suriname (NS), Premdew Lachman, zegt aan Dagblad Suriname dat zijn partij met alle grote politieke blokken gesprekken heeft gevoerd en dat nog doet. ‘Het is gebleken dat 30.000 tot 40.000 Surinamers geen keus hebben. Mensen hunkeren naar een middenblok. De achterban gilt. Wij blijven onze eigen partij. Samenwerking met andere kleine en grote partijen is mogelijk, maar dat zullen we nog wel zien. Wij sluiten het samenwerken met grote partijcombinaties niet uit, maar dat zal afhangen van welke wending de politiek neemt. Er zijn nu drie grote blokken en niemand gaat een regering kunnen vormen. We gaan moeten samenwerken. Als middenblok zullen wij dan beslissen bij wie we ons aansluiten’, aldus Lachman.
Hij was bij de verkiezingen van 2010 goed voor ongeveer 2.235 stemmen in het district Nickerie en behaalde in feite op zichzelf de zetel voor zijn partij. Partijgenoot en parlementariër Harish Monorath was goed voor 762 stemmen in Paramaribo. NS heeft momenteel een toegevoegde waarde voor alle politieke partijen.

error: Kopiëren mag niet!