LMSZN en Rotaract Club Fresh organiseren prikservice en wandelloop

In verband met Wereld Diabetesdag organiseert het Dr. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) in samenwerking met Rotaract Club Fresh op 15 november een prikservice en mini gezondheidsbeurs in het rijstdistrict. Dit wordt gehouden van 07:00 uur tot 12:00 uur. Vervolgens is er in de middag een wandelloop door de straten van Nieuw Nickerie. Het thema voor dit evenement is “Feti diabetes, gi wan gosontu tamara”. Het doel van de activiteiten is om mensen te informeren over diabetes mellitus en hen te stimuleren om te kiezen voor een gezonde levensstijl en te bewegen. Aan de beurs zullen naast afdelingen van het LMSZN, ook bedrijven participeren, die hun suikervrije en diabetesvriendelijke producten zullen promoten. Op de beurs kan men behalve glucosemetingen, ook de bloeddruk en de BMI laten meten. Al deze metingen zijn gratis. Verder zal er over een afstand van 5 km gelopen worden. Dit is bedoeld om de nadruk te leggen op de bewustwording van een gezonde levensstijl, hetgeen heel belangrijk is in strijd tegen suikerziekte. Belangstellenden voor de wandelloop kunnen zich tot op de dag van de loop zelf voor SRD 10 laten inschrijven bij het LMSZN en Rotaract Club Fresh. Een deel van de opbrengst van deze activiteit wordt gedoneerd aan het LMSZN, terwijl met het andere deel Fresh gemeenschapsprojecten zal uitvoeren.

error: Kopiëren mag niet!