CLO komt met woningen van SRD 800 per maand

1 CLO komt met eigen woningbouwproject.2In verband met het woningbouwproject van de Centrale Landsdienaren Organisatie (CLO) te Esperanceweg, Santo Polder, is er gisteren in het CLO Centrum een persconferentie belegd voor landsdienaren. Voorzitter Ronald Hooghart van CLO deelde mee dat het om betaalbare woningen gaat die gebouwd zullen worden waarbij men SRD 800 maandelijks kan aflossen. ‘Wij proberen zo maatschappelijk bezig te zijn en te kijken naar alle actoren binnen de samenleving en ook binnen het gezin. Het gaat om woningen van SRD 85.000, goed voorbereid, snel gebouwd en ook betaalbaar’, aldus Hooghart. Volgens de voorzitter gaat het niet om het maken van winsten, maar de mensen mogelijkheden bieden om te wonen en hun betaalbare woningen te doen toekomen. De voorzitter deelde mee dat het project is aangeboden, en als organisatie zijn ze bereid de schuld over te nemen en dat naar de mensen toe te brengen. Volgens de voorzitter gaat het om huizen met een oppervlakte van minimaal 50 vierkante meter en gaat om meer dan 1000 woningen.
We zijn teveel verwend door de regering
Naast de Esperanceweg die al bouwrijp gemaakt is, zal er ook te Blauwmeer worden gebouwd. Hooghart gaf ook aan dat men met zich vanaf volgende week kan registreren met een inleg van SRD 5000. ‘Als je mensen zegt dat zij moeten komen registreren komt geheel Suriname, maar met je inleg willen wij dat men ook een stukje verantwoordelijkheid neemt. We zijn teveel verwend door de regering’, aldus Hooghart. Om een idee te geven hoe de huizen eruit zullen zien, zal er op het terrein van CLO Centrum een modelwoning worden gebouwd.

error: Kopiëren mag niet!