Badrisein Sital: ‘Alleen misère en ellende binnen de NDP’

Badrisein Sital-Alleen misere en ellende binnen de NDPPartijlid van de NDP tevens het Hoofd van het Rijstorgaan Badrisein Sital steekt zijn kritische kanttekeningen over de paarse partij waar hij deel van uitmaakt beslist niet onder stoelen en banken. ‘Alleen misère en ellende binnen de partij’, typeert hij de chaotische situatie binnen de paarse partij. De democratie die hoog van de daken wordt gepropageerd, is helemaal zoek. Al de 17 afdelingen die de NDP landelijk telt, is letterlijk een zooitje, benadrukt de politicus. Ook zou er sprake zijn van malversaties en corruptieve handelingen die gepleegd worden. Sital waarschuwt ervoor dat indien de NDP onder deze omstandigheden de verkiezingen ingaat, zij er zeer bedrogen uit zullen komen. Sedert eind juni 2013 functioneert het hoofdbestuur van de partij niet meer. Voor deze periode is geen enkele vergadering op basis van een vooraf afgesproken agenda uitgeschreven. Ook vond geen verslaggeving plaats aan de leden van het hoofdbestuur. Volgens Sital is het hoofdbestuur simpelweg ‘gecoupt’ door de partij. Hij betreurt het ten zeerste dat de democratie binnen de partij in een zeer diep dal is terechtgekomen.
Een handjevol mensen hebben het voor het zeggen
Op 8 januari 2014 is een zogenaamd managementteam geïnstalleerd, bestaande uit president Dei Bouterse en enkele van zijn kornuiten. Deze zouden het voor het zeggen hebben. Het hoofdbestuur daarentegen is helemaal terzijde geschoven. De situatie is zodanig van aard dat deze personen de indruk wekken alsof de NDP eigendom zou zijn van hun, legt Sital de nadruk op. Slechts personen die in staat zijn om goed stroopt te smeren op de lippen van de personen die de lakens uitdelen, slechts deze personen kunnen zichzelf staande houden binnen de partij. Personen die kritisch zijn en datgene zeggen die niet in goede aarden vallen binnen de ‘dictatoriale leiding’ worden gebrandmerkt en geïsoleerd, aldus Sital.
Geen zuivere koffie voor Algoe
Dat president Bouterse in hoogsteigen persoon bekend heeft gemaakt dat de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Suresh Algoe, de lijsttrekker wordt van de NDP in Wanica, dit is volgens Sital beslist geen zuivere koffie. Politiek bekeken is het niet verantwoord om de naam van de lijsttrekker in zo een vroeg stadium bekend te maken. ‘Of is het bewust gedaan om de man in kwestie politiek dood te maken.’ Sital plaatst vraagtekens of de partij echt niemand heeft in Wanica om als lijsttrekker voor te dragen. Een persoon die vanaf de basis opgegroeid is met de partij. Ook moet volgens Sital niet vergeten worden dat de NDP van 1 zetel gegroeid is naar 3 zetels. De politieke winst die door de NDP’ers zijn behaald bij de afgelopen verkiezingen worden niet gewaardeerd door de NDP. Algoe verdient namelijk geen schoonheidsprijsje in verband met zijn bewilliging aan de PL, vooral tegen de achtergrond dat hij dit in het prille begin heeft ontkend. Dat Algoe als nieuwkomer binnen de NDP wordt voorgedragen als lijsttrekker, hier ziet Sital een addertje onder het gras schuilen. Ook gelet op het feit dat hij een functie als minister van LVV letterlijk op een dienblad aangeboden heeft gekregen door de NDP. ‘En dit is hem juist, slechts een stelletje personen hebben het voor het zeggen binnen de NDP. Het is een hele smurrie daar.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!