Raadsman ex-directielid Surpost vraagt privéstukken terug

Raadsman Stanley Marica vroeg gisteren aan kantonrechter Sieglien Wijnhard naar teruggave van enkele privéstukken die bij het onderzoek in de woning van de verdachte Carlo Godliep in beslag zijn genomen. Marica maakte deze opmerking aan de hand van de verklaring van een getuige die aangaf dat bij het onderzoek in de Surpost-fraudezaak, enkele koffers met privéstukken uit de woning van Godliep in beslag waren genomen. Echter heeft de raadsman slecht één koffer met stukken op de zitting gezien en heeft hij de andere nooit onder ogen gehad. Gezien het feit dat het om privédocumenten van zijn cliënt gaat, vroeg hij de magistraat om het OM te vragen om deze terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaar. Openbare aanklager Cynthia Klein gaf aan dat zij zou nagaan in hoeverre dit op waarheid berust. Op 4 december zal zij de raadsman meer informatie hierover verschaffen.
Eerder had raadsman Marica enkele documenten overhandigd aan de rechter en het OM. Het ging om beoordelingsverklaringen die door de accountant waren opgesteld over de periode 1999-2007. Deze documenten kunnen ontlastend werken tegen de verdachte Carlo Godliep, ex-directeur van Surpost. Marica voerde toen aan dat er geen accountantsverslagen zijn over de periode 2008 tot heden. Dit, omdat Surpost niet over de financiële middelen beschikt om een accountant in te huren. Volgens de raadsman heeft een interim manager een rapport opgemaakt, hetgeen niet bijdraagt aan het predicaat van een financieel beleid. Openbare aanklager Klein verwierp deze stelling, omdat het ontbreken van een accountantsrapport niet wegneemt dat de strafbare feiten wel zijn gepleegd. Tegen de drie verdachten Godliep, Steve Ravenberg (ex-directieleden) en ex-douaneambtenaar Oemar Kariman is geëist respectievelijk een straf van 18, 10 en 6 maanden met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Godliep en Ravenberg zijn op verzoek van hun advocaten, op 3 mei 2012, voorlopig in vrijheid gesteld. Kariman is sedert 7 april 2012 op vrije voeten. De verdachten zaten vanaf medio november 2013 in voorarrest. Het drietal wordt verdacht van verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de wet ‘Money Laundering’. Er waren gelden overgemaakt uit het buitenland. De lokale banken hebben uitbetaald, maar het geld werd niet ontvangen door Surpost.
FR

error: Kopiëren mag niet!